Zeytinyağı Depolama Koşulları

Zeytinyağı Depolama Koşulları

Kaliteli bir zeytinyağı üretimi için ağaç bakımından sıkıma kadar üretimin çeşitli aşamalarında çok büyük emek harcamak ve özen göstermek gerekir. Kalitesini bozmadan bu değerli ürünü sofralarımıza getirebilmek için onu uygun şartlarda saklamak eşit derecede önemli bir adımdır. Öyle ki bir yağ kaliteli olup da kötü depolanırsa , ürünün organoleptik (duyusal) özellikleri yok olacağı için o ana kadar yapılan tüm çalışmalar boşa gitmiş olur.

Unutmayın: Yağın en büyük düşmanı ışıktır! İyi bir koruma için ilk kural, yağı güneş ışınlarından, ısı kaynaklarından ve aynı zamanda soğuktan uzak tutmaktır. İdeal sıcaklık 15°`-18° civarındadır. Oksijen ile uzun süreli temastan da kaçınılmalıdır. Işık, ısı ve oksijen aslında yağın oksidasyonunu hızlandıran ve dolayısıyla organoleptik özelliklerini değiştiren faktörlerdir. İyi bir saklama (koruma) için plastik esaslı bidonları, klasik sofra yağı şişelerini unutun! Evde koyu renkli cam şişeler kullanın, daha büyük miktarlar için ise paslanmaz çelik kaplara güvenin.

Paslanmaz çelik tanklarımız ışık geçirmez, hava geçirmez , aşınmaya karşı dirençlidir ve yıkandıktan sonra yeniden kullanıma uygun olduklarından, şüphesiz yağ için en iyi çözümdürler . 304L paslanmaz çelik (18/10 krom)’den üretilen tanklarımız ayaktan ayrılabilir tek parça gövdeli, contalı geçme kapaklı, tortu toplamaya uygun bombe diplidir. Krom tahliye (tortu) vanası ve krom musluğu ile vazgeçemeyeceğiniz bir kullanım kolaylığına sahip olursunuz. 20lt den 3400 litre kapasiteye kadar onlarca farklı ebatlara ürünlerimizle tanışmak için tıklayın.