Zeytinyağı Depolama Koşulları

Zeytinyağı Depolama Koşulları

Kaliteli bir zeytinyağı üretimi için ağaç bakımından sıkıma kadar üretimin çeşitli aşamalarında çok büyük emek harcamak ve özen göstermek gerekir. Kalitesini bozmadan bu değerli ürünü sofralarımıza getirebilmek için onu uygun şartlarda saklamak eşit derecede önemli bir adımdır. Öyle ki bir yağ kaliteli olup da kötü depolanırsa , ürünün organoleptik (duyusal) özellikleri yok olacağı için o ana kadar yapılan tüm çalışmalar boşa gitmiş olur.

Unutmayın: Yağın en büyük düşmanı ışıktır! İyi bir koruma için ilk kural, yağı güneş ışınlarından, ısı kaynaklarından ve aynı zamanda soğuktan uzak tutmaktır. İdeal sıcaklık 15°`-18° civarındadır. Oksijen ile uzun süreli temastan da kaçınılmalıdır. Işık, ısı ve oksijen aslında yağın oksidasyonunu hızlandıran ve dolayısıyla organoleptik özelliklerini değiştiren faktörlerdir. İyi bir saklama (koruma) için plastik esaslı bidonları, klasik sofra yağı şişelerini unutun! Evde koyu renkli cam şişeler kullanın, daha büyük miktarlar için ise paslanmaz çelik kaplara güvenin.

Paslanmaz çelik tanklarımız ışık geçirmez, hava geçirmez , aşınmaya karşı dirençlidir ve yıkandıktan sonra yeniden kullanıma uygun olduklarından, şüphesiz yağ için en iyi çözümdürler . 304L paslanmaz çelik (18/10 krom)’den üretilen tanklarımız ayaktan ayrılabilir tek parça gövdeli, contalı geçme kapaklı, tortu toplamaya uygun bombe diplidir. Krom tahliye (tortu) vanası ve krom musluğu ile vazgeçemeyeceğiniz bir kullanım kolaylığına sahip olursunuz. 20lt den 3400 litre kapasiteye kadar onlarca farklı ebatlara ürünlerimizle tanışmak için tıklayın.

INOX Zeytinyağı Depolama - Tank

INOX Zeytinyağı Deposu Avantajları

Üretimini yaptığımız tüm Zeytinyağı Depoları, zeytinyağını ilk günkü tazeliğinde korur. Ayrıca zeytinyağı depolama çözümlerimizde tortu alımına uygun alt bombe seçenekleri de mevcuttur.

Yine zeytinyağı depolama çözümlerimizde gövdeden ayrılabilir ayak, paslanmaz tortu ve musluk vanası, seviye göstergesi, contalı geniş üst kapak gibi opsiyonel seçeneklerimiz bulunmaktadır..

Dış yüzeyi INOX kaplama olan zeytinyağı depolama çözümlerimizde ise INOX kaplamanın avantajı; estetik bir görünüme sahiptir, kir ve leke tutmaz, kolay temizlenebilir. INOX zeytinyağı deposu, ayrıca hava geçirmez ve ısıya dayanıklı olduğundan, zeytinyağının kokusunun ve lezzetinin bozulmamasını sağlar. Bu depolar genellikle evlerde veya zeytinyağı üreticilerinde kullanılır.

2022 yılında Zeytinyağı Tanklarımız Doralina, Uluslararası Olive İstanbul Tadım Yarışmasında 3 altın madalya almıştır.

Paslanmaz Su Deposu Seçim Rehberi

Depo seçimi yapmadan önce bir kaç önemli noktayı önceden belirlemek, yanlış depo seçimlerinin önüne geçmesiyle çok önemlidir. Bundan dolayı sizler için 3 adımlık bir depo seçim rehberi hazırladık.

1. Adım 

Günlük ne kadar su tüketiminiz var?

Ortalama bir insan genel kullanım suyu ve içme suyu olmak üzere günde 150-200 litre kadar su tüketir. Bu tüketime duş alma, bulaşık ve çamaşır yıkama, gene ev temizliği ve içme suyu tüketimi dahildir. Evinize gelen su faturanızdan da ortalama günlük su tüketiminizi hesaplayabilirsiniz.

Örnek vermek gerekirse 2 si çocuk 2 si yetişkin olmak üzere 4 kişilik bir aile ortalama olarak 500 litre su tüketir, 2 gün boyunca dayanmasını istiyorsak minimum 1000 litrelik bir tanka ihtiyacınız olacaktır. Tasarruflu bir kullanımla bu süreyi 1-2 gün uzatmak mümkündür.

2. Adım 

Deponuzun kurulum yeri neresi olacak?

Genel olarak 2 tane seçenek mevcuttur, ilk seçenek çatı arasına veya çatıya kurulum, 2. Seçenek ise bodrum katına kurulum yapmaktır. Bodrum katına kurulumda suyun basınçlandırılması ve iletimi için ekstradan bir pompa gereklidir.

Kurulum yapılacak alan ne kadar büyük?

Farklı boyutlarda ve modellerde pek çok model seçeneğimiz bulunmaktadır. Aynı kapasitedeki bir depoyu farklı boyutlarda üretebilmekteyiz, bundan dolayı kurulum yapılacak alanın ölçülerini bilmek ve bu alana uygun bir depo seçmek gerekmektedir. Depo kapasite ve ölçüm katoloğumuza buradan ulaşabilirsiniz. Eğer özel bir ölçünüz varsa İletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

Kapılarınızdan depo geçiyor mu?

Kurulum yeri belirlendikten sonra deponun kurulacak yere ulaştırılması için gereken rota oluşturulur. Deponuzun kurulumu yapılacağı yere ulaştırılırken, geçeceği kapıların arasından geçmesi için kapı aralığının genişliğinin ölçülmesi gerekmektedir. Deponuz teslim edildikten sonra bir sürprize uğramamak için bu adımı atlamamak gerekir 🙂

Havalandırması iyi mi?

Deponuzun dolumu sırasında çıkan klor gazının tahliyesi için iyi havalandırılan bir yerin seçimi deponuzun uzun ömürlü olması için çok önemlidir. 

3. Adım 

Hangi modeli seçmeliyim?

Monoblok paslanmaz depolarımız için 4 farklı model seçeneğimiz mevcuttur

Ayaklı Dikey Depolar:

Ayaklı dikey depolar bombe tabanı sayesinde kolay temizlik ve profesyonel bir görünüm sağlar. Deponuz yere temas etmez, potansiyel paslanmaların önüne geçilir.

Tepsi Taban Dikey Depolar:

Tepsi taban dikey depolar, tepsi tabana sahiptir ve zemine oturur. Zemine temasını engellemek için membranı ile birlikte gönderilir. Ekonomik bir seçenektir.

Dikey Süper İnce Depolar:

Süper ince depolar kısıtlı alana sahip kişiler için ideal bir seçenektir. Ayaklı ve tepsi taban seçenekler mevcuttur.

Yatay Depolar:

Yatay depolar yükseklik anlamında kısıtlı alana sahip kişiler için idealdir. Depo yere temas etmez, tahliye manşonu ve geniş menholü sayesinde kolay temizlik sağlar.

Hangi modeli alacağınıza karar verdiğinize göre artık depo alımına hazırsınız. İstediğiniz model numarasını bize whatsapp bölümünden kolayca iletebilirsiniz. Deponuz 2 iş günü içerisinde hazır olup, adresinize kargolanacaktır.

 

 

Tadım Yarışmasında 3 Altın Madalya Kazandık!

Zeytinyağı üretiminde, zeytinyağının depolanma koşulları zeytinyağının kalitesini büyük ölçüde etkilemektedir. Bu nedenle zeytinyağınızın hangi koşullarda ve hangi tip tanklarda depolandığı çok önemlidir.

Zeytinyağı tanklarında bizim ürünlerimizi tercih eden Doralina Zeytinyağları, Uluslararası Olive Istanbul tadım yarışmasında 3 altın madalya kazanmıştır. Ürünlerimizi tercih ettiği için Doralina Zeytinyağlarına teşekkür eder, başarılarının artarak devamını dileriz.

silindirik modüler tank

FM4020 ve NFPA22 Standartlarında Yangın Suyu Tankları

İzmir Atatürk O.S.B’ de Yaptığımız Montajımızı Tamamlamış Bulunmaktayız

FM4020 ve NFPA22 uluslararası yangın tankı standartlarına uygun olarak projelendirilen ve üretilen tanklarımızın montajını ve üretimlerini tamamladık. Tanklarımız bölgesel deprem şartlarına göre dayanıklı olacak şekilde dizayn edilmiştir.

yangın suyu tankı

Otank Fabrika

Otank Endüstri Yeni Fabrikasında

Otank İzmir’de Yeni Fabrikasında Üretimlere Başladı

Torbalıda açılan yeni fabrikamızla birlikte artık daha hızlı, verimli ve hedef odaklıyız. Otank kalitesini tüm Türkiye ile buluşturmak için daha büyük fabrikamızla, yüksek kaliteli paslanmaz depolarımızla, modüler depolarımızla ve zeytinyağı tanklarımızla hizmetinizdeyiz.

Fabrikamızın konumu için:

İletişim

Zeytinyağı Hakkında Doğru Bilinen 10 Yanlış

 

Zeytinyağı hakkında bilinen en sık karşılaştığımız 10 yanlışı sizler için aşağıda paylaştık.

1. Asitliyse yakar.

Zeytinyağının genizde yarattığı yakma hissi, zeytinyağının içerisinde bulunan polifenollerden kaynaklanmaktadır. Polifenol içeriğinin fazlalığı yağın kalitesizliğinin değil kalitesinin göstergesidir. Fazla asitlilik midede yanma yapar, genizde ve ağızda yanma hissi yaratmaz.

2. Filtresiz zeytinyağı daha doğaldır

Zeytinyağı filtresizse daha doğal değildir. Zeytinyağı filtrelenince besin değerlerini kaybetmez. Zeytinyağı filtrelenmezse kullanım ömrü 2 aya kadar düşer ve 2 ayın sonunda koku yapmaya başlaması muhtemeldir.

3. Bekledikçe güzelleşir.

Zeytinyağı bekledikçe güzelleşmez. Filtrelenmiş natürel sızma zeytinyağının kullanım ömrü 2 yıldır. Zeytinyağının bekledikçe güzelleşmesi fikri tamamen yanlıştır.

4. Zeytinyağı yanar.

Zeytinyağı kızartmalarda kullanabileceğiniz en sağlıklı yağlardan biridir. Yanma eşiği 200-210 santigrat derecedir.

5. Yemeği ağır yapar.

Ağır yapmaz. Kullanılan zeytinyağının kalitesi düşük olabilir.

6. Yol kenarında satılan yağ daha doğaldır. 

Yol kenarında satılanın daha doğal olduğu gibi bir kesinlik yoktur. Zeytinin işlenme biçimi çok önemlidir. Zeytinyağı çok iyi işlense bile sıcak havada PET şişelerin içinde satılması zeytinyağının kalitesini tamamen bitirmekle birlikte, uzun süre sıcakta ve gün ışığında beklemişse sağlığa zararlı hale bile gelebilir.

7. Sofralık zeytin kokması kalitesini ve doğallığını gösterir. 

Zeytinyağının yeşil veya siyah sofralık zeytin gibi kokması kalitenin göstergesi değildir, tam aksine duyusal kusurlarının olduğunun bir göstergesidir.

8. Etikette yazan her şey doğrudur.

Kesinlikle her zeytinyağının etiketine aldanıp alışveriş yapmamalıyız. Üreticiye doğru soruları sorup doğru cevapları almalıyız.

9. Zeytinyağının renginden kalitesini anlayabiliriz.

Zeytinyağının rengi, yağın kalitesini veya besin değerlerini belirtmez. Zeytinyağının rengi toplandığı ağaca, hasat zamanına ve sıkıldığı tarihten itibaren geçen zamana bağlıdır. Zeytinyağı zaman geçtikçe rengi koyulaşabilir ancak besin değerlerini S.K.T sine kadar korur.

10. Zeytinyağını buzdolabında saklamak daha iyidir. 

Tam aksine zeytinyağını buzdolabında saklayarak kalitesini düşürmek daha muhtemeldir. Zeytinyağını soğuk ortamdan sıcak ortama sıklıkla çıkartmak, kalitesini ve içerisinde bulunan oleik asidi serbest hale getirip asitliğini yükseltmesi daha muhtemeldir.

Zeytinyağı tanklarımız için buraya tıklayın.

Instagramımızı takip edin!

Paslanma Nedir? Nasıl Önlenir?

 

Korozyon, rafine edilmiş bir metalin çevresel faktörler ile oksit, hidroksit veya sülfür gibi doğal olarak daha kararlı bir forma dönüşerek bozulması durumudur.

Paslanmanın Nedenleri

Metal malzemeler, oksijen, hidrojen, serbest radikaller (musluk suyunda bulunan klor gibi) elektrik akımı ve hatta kir ve bakteri gibi başka bir maddeyle reaksiyona girdiğinde paslanır. Korozyon, metal malzemeleri uzun zaman içinde kullanılamaz hale getirebilir.

Demirin Korozyonu

En yaygın demir korozyonu türü, oksijene ve suya maruz kalan demirin yaygın olarak pas olarak adlandırılan kırmızı bir demir oksit oluşumu ile meydana gelir. Pas, çelik gibi demir alaşımlarını da etkileyebilir. Demirin paslanması, oksijenden yoksun bir ortamda demirin klorürle reaksiyona girmesiyle de meydana gelebilirken, başka bir korozyon türü olan yeşil pas, doğrudan metalik demir veya demir hidroksitten oluşabilir.

Paslanma Türlerinden Bazıları

Tekdüze (Genel) Korozyon

Bu, genellikle bir malzeme yüzeyinin geniş alanları üzerinde eşit olarak meydana gelen en yaygın korozyon şeklidir.

Çukur Korozyonu

Korozyonun en agresif biçimlerinden biri olan çukurlanma korozyonunu tespit etmek zor olabilir. Bu yerel korozyon türü, gözle görülemeyecek bir biçimde olabilir. Bu tip bir korozyon metal malzemenin içine dikine olarak büyüyerek malzemenin fiziksel dayanımını bozar ve beklenmeyen bir anda kopmasına veya çatlamasına yol açabilir.

 

Çatlak Korozyonu

Bu korozyon tipi hava akışının azaldığı veya durduğu bölgelerde meydana gelir (cıvata başının malzemeye temas ettiği yüzey, pulun metal yüzey arasındaki yüzey vb.). Bu korozyon çeşidi eklem yerinin iyi tasarlanması ile en aza indirgenebilir.

Paslanma Nasıl Önlenir?

Paslanma önlenmesi, Aşağıdakiler dahil olmak üzere korozyonu önlemenin birkaç uygun maliyetli yolu vardır:

  • Nemin bol olduğu bir iklimde yaşıyorsanız havalandırmanın iyi olduğundan emin olun.
  • Paslanmaz çelik veya alüminyum gibi pas tutmayan malzemeler kullanın.
  • Metal yüzeyin temiz ve kuru kalmasını sağlayın.
  • Nem tutucu maddeler kullanın.
  • Gres, yağ, boya gibi kaplayıcı malzemeler kullanın.

Daha fazla içerik için Instagram hesabımızı takip edin : https://www.instagram.com/otankendustri/

Paslanmaz Çelik Tanklarımız için burayı tıklayabilirsiniz.

Zeytin Yağı - Sofra

Zeytinyağı Depolanmasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

1.Işık

Zeytinyağının klorofil bulundurduğu bilinen bir gerçektir. Zeytinyağında bulunan klorofil miktarı ne kadar fazla olursa rengi o kadar yeşil olur. Klorofiller ışık ile etkileşime girerek, zeytinyağında istenmeyecek kimyasallar üretirler. Işık ile uzun süreli temas olursa, zeytinyağının genel olarak kalitesi düşer ve tadı bozulmaya başlar bundan dolayı zeytinyağının ışık almayan bir yerde depolanması önemlidir.

2.Sıcaklık

Zeytinyağının yapısını ve tadını koruyabilmesi için zeytinyağının kesinlikle bir ısı kaynağı ile temas halinde olmaması gereklidir (güneş ışığı, ısıtıcı, ocak vb.). Yüksek sıcaklıklar, zeytinyağının yapısını bozarak tadında değişime sebep olur. İdeal saklama koşulları 14-15 C arasındadır.

3. Hava ile Temas

Oksijen zeytinyağının en büyük düşmanıdır. Zeytinyağınızın kapağını açtığınız andan itibaren oksijen ile temas başlar. Oksijen zeytinyağı ile etkileşime geçerek, zeytinyağının kimyasal yapısını değiştirmeye başlar, asitlik derecesi yükselir, tadı ve görünüşü değişir. Zeytinyağının hava ile mümkün olduğunca az temas etmesi çok önemlidir. Depoladığınız tankın hava geçirmez contası olduğundan emin olun.

4. Saklama Ortamının Kokusu

Zeytinyağı ortamda bulunan her türlü kokuyu içinde çözerek, kokuyu absorbe eder. Yabancı kokuların olmadığı yerlerde hava geçirmez kapak ile muhafaza edilmesi çok önemlidir. Aksi takdirde zeytinyağınızın kokusunun değişmesi kaçınılmazdır.

5. Zeytinyağının Temas Ettiği Yüzey

Cam şişeler, plastik şişeler, damacanalar, seramik şişeler ve paslanmaz çelik tanklar. Her depolama şeklinin kendine has artıları ve eksileri vardır. Şimdi biraz bu konuya eğilelim.

Cam

Düşük hacimde en çok tercih edilen depolama çeşididir. Zeytinyağınızı bozulmadan aylar boyu saklamanız mümkündür. Ancak cam ışığı oldukça geçiren bir yapısı olduğundan dolayı, ışık almayan bir yerde depoladığınızdan emin olmalısınız.

Plastik

Üreticiler tarafından en çok tercih edilen depolama tipidir. Ancak zeytinyağını bu şişelerde uzun süre depolamanız, zeytinyağının tadını büyük ölçüde bozar. Plastik şişelerde bulunan kimyasal malzemeler zaman içerisinde zeytinyağının içinde çözünerek safsızlıklar ve kötü bir koku yaratır. Ortamın 25 dereceden yüksek sıcaklıkta olması bu çözünme hızını arttırarak zeytinyağının kalitesini bozacaktır. Amatör zeytinyağı üreticilerinin zeytinyağlarını plastik şişelerde depolamamaya özen göstermesi gereklidir.

Seramik

Seramik şişeler düşük hacimlerde depolamada pek çok avantajı vardır. Isı yalıtımı güçlüdür ve ışık geçirmez bir yapısı vardır. Ancak oldukça hassas yapıları vardır bundan dolayı fiziksel darbelere karşı koruma altında olması gereklidir.

Paslanmaz Çelik (304, 316 Kalite Paslanmaz)

Paslanmaz çelik tanklar üstün depolama yetkinlikleri ile amatör üreticiler arasında popülaritesini her geçen gün arttırmaktadır. Paslanmaz çelik tanklar plastik depolama çözümlerine göre kat ve kat daha sağlıklıdır. Zeytinyağınıza herhangi bir şekilde kimyasal salınım yaparak zeytinyağınızın yapısını bozmaz. Tankın içinde herhangi bir koku oluşturmaz ve hava geçirgenliği çok düşüktür. Aynalı yüzeyi sayesinde yüksek bir ısı yalıtımı sağlar. Isı sıcaklığı sabit kalır ve ideal bir depolama çözümü sağlar. Otank Marka depolarımız el değmeden özel üretim tekniklerimiz ile üstün kaliteyi garanti eder. Ürünümüzü beğenmezseniz koşulsuz şartsız iade politikamız mevcuttur.

Gıda ve Tarım Bakanlığının yayınladığı Hijyen ve İyi Uygulama Kılavuzunu buradan indirebilirsiniz.

Zeytinyağı Üretim Tesisleri İçin Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzu
Daha detaylı bilgi almak için bu linki ziyaret edin.

Dünya Su Günü

22 Mart Dünya Su Günü

22 Mart Dünya Su Günü 1993’den beri Birleşmiş Milletlerde kutlanıyor. Her yıl farklı bir konseptte kutlanan 22 Mart Dünya Su günü için 2021 yılında “Suyun Değeri” teması belirlendi.

Suyun değerini ve önemini daha çok anladığımız bu dönemde Otank Endüstri olarak suyun değerinin farkındayız ve biz de bu önemli günü “Su demek, Yaşam demektir.” Sloganıyla kutluyoruz. Her canlı gibi suya bağımlıyız. Temiz ve içilebilir suya ulaşmak hepimizin hakkı. Otank Endüstri olarak yaşamı depoluyoruz ve bu değerli kaynağı değerine uygun olarak depolayabilen tanklar ürettiğimiz için gururluyuz.

Suyunuza gereken önemi veriyoruz ve kaliteden ödün vermeyen misyonumuz ışığında, suyunuzu güvenle depolayabileceğiniz tankları üretiyoruz.